sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Backlight cu LED-uri de 6V

LED-urile de 6V sunt de fapt doua diode electroluminiscente inseriate, in aceiasi capsula. Sunt folosite in ecranele unor televizoare Vortex, ex. LED-V32C02D (B), bareta tip PB07D626mm17mm (L32A06LS01, DLGB3915REVD001). Fiecare bareta are 9 LED-uri inseriate, 46,6V/5mA (tester).
In exemplul dat sunt 3 barete in paralel. Daca una din barete are tensiunea de alimentare mai mica, celelalte doua nu lumineaza, chiar daca alimentate separat sunt toate LED-urile aprinse.
Care ar putea fi cauza?
Spuneam la inceput ca aceste capsule contin doua LED-uri inseriate. Daca unul din cele doua este in scurtcircuit, capsula lumineaza dar caderea de tensiune la borne este la jumatate. Din aceasta cauza va recomand sa verificati pe tester caderea de tensiune pe fiecare capsula LED in parte, pe fiecare bareta si sa urmariti la porniri repetate care LED-uri se aprind cu intarziere (de regula 0,5-1 secunda).
Aceste verificari repetate (tester, sursa de curent constant -  min. 150 mA) va scutesc de demontari repetate ale ecranului si reduc la minimum revenirile in service.


5 comentarii:

  1. Am verificat si temperatura cu temometrul cu infrarosu si unde ledul se incalzea mai mult cu 4_5 grade am inseriat cu ledul respectiv o rezistenta de 10 ohmi,astfel ledul
    revenea la o temperatura mai mica

    RăspundețiȘtergere
  2. Cât ar trebui sa consume o bareta in functionare normala? Incerc sa le înlocuiesc cu pamblici de 12V. Problema e că se aprind pentru cca. o secundă apoi se sting, cel mai probabil din cauza consumului care cred că aste prea mic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde gasesc barete pentru acest model de televizor?

    RăspundețiȘtergere
  4. Postati cererea aici: http://e-rusu.forumz.ro/f25-cereri

    RăspundețiȘtergere