sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Modificare tensiune backlight


Pentru a mari durata de viata a LED-urilor backlight, mai ales in cazul benzilor reparate, recomand micsoratea tensiunii de alimentare a acestora. 
In exemplul de mai sus (LED-V32C02D), pentru a micsora tensiunea de alimentare trebuie marit rezistorul echivalent al grupului PR3... PR7. Fabricantul a montat in paralel 3 rezistori de 1,5 ohmi, rezultand 0,5 ohmi. In aceasta situatie, fara semnal, backlight-ul este alimentat cu 56,3V si scade la 51,5V daca ramane in montaj o singura rezistenta de 1,5 ohmi.
Diferenta de tensiune nu este mare, dar este suficienta pentru a mari durata de viata a backlight-ului, diferenta de iluminare este insesizabila pentru un ochi neavizat.

3 comentarii:

  1. Am facut treaba asta si da rezultate

    RăspundețiȘtergere
  2. am si eu o problema cu un TV Orion T32-dled, cu 3 barete a cate 9 leduri. Am inlocuit toate ledurile si acum functioneaza bine numai ca, in standby ecranul ramane un pic iluminat. Backlight nu se stinge de tot. placa CV9202H-A39. Va rog un sfat

    RăspundețiȘtergere
  3. In stand-by invertorul primeste comanda de blocare a tensiunii de iesire. Daca LED-urile au tranzistor comandat catre masa (minus), atunci acel tranzistor este in scurtcircuit sau comandat rau. Postati un mesaj (aici: http://e-rusu.forumz.ro/f158-led) si vom gasi o solutie impreuna.

    RăspundețiȘtergere